Betting kräver ingen förkunskap – läs hur du kan vinna storkovan ändå

Betting är egentligen ett annat ord för vadslagning. Vanligast förr var att man hade ett enkelt vad som till exempel "Jag slår vad om att jag kan äta 10 varmkorvar på en minut". Utfallet kan här bara bli två, att misslyckas eller att lyckas. De som slår vad om korvätandet satsar en summa pengar på de två olika alternativen. Behövs här förkunskap, knappast.

Avancerad betting

Med internet kom det flera sajter som erbjuder betting av olika slag. Vadhållningsbyråer har det funnits, inte minst i England sedan länge, medan det i Sverige har funnits ett monopol på spel vilket gjort sådana omöjliga utom på nätet. Här finns det mängder med spel, även på unika händelser som "Vem vinner Eurovision Song Contest" eller "Vem blir USA:s nästa president". För att lägga ett bet på ett sådant spel behövs heller ingen förkunskap. Visste man svaret behövdes varken sångtävlingen eller presidentvalet. Vi svenskar verkar mest gilla att betta på trav och fotboll.

Betta på fotboll

Här är det de stora ligorna som svenska spelare gillar att betta på, engelska Premier League, UEFA Champions League och så naturligtvis Allsvenskan. En speciell variant av betting på fotboll är stryktipset. På detta är det många som spelar utan någon som helst förkunskap, man kan till och med ha stående rader som inte tar hänsyn till lagens form eller något som kan påverka utfallet. De mer proffsiga bettarna spelar på mer än bara matchernas resultat, de spelar på hörnor och utvisningar också.

Betta på trav

I Sverige körs det travlopp året runt. Enda undantagen är julafton. Ska du spela på hästar kan du faktiskt förbereda dig så att inte travspelet blir enbart ett turspel. Man kan läsa mycket om hästarna inför ett spel på V75. Stalltips finns inte minst i dagstidningarna samt en hel del statistik. Även på nätet finns sådan information, men det går utmärkt att spela utan förkunskap. Vill man inte spela på V75 eller liknande så finns Unibet och Expekt på nätet. Dessa erbjuder dessutom bättre odds än ATG.

Odds

Vid betting på nätet använder man sig av odds som visar hur trolig händelsen är och vilken utdelning man kan förvänta sig i pengar. Är oddset högt är det osannolikt att händelsen ska inträffa men om den gör det blir utdelningen hög. Är oddset lågt är chansen för vinst högre men vinsten blir inte så stor.