Monkey king från Yggdrasil

Monkey King från speljätten Yggdrasil som garanterar en rolig och fartfylld spelupplevelse. Temat för den här videosloten är givetvis apor, och till och med apornas konung. Både grafiken med 3D-element och ljudet är i toppklass. Något som verkligen kännetecknar Monkey King är det kreativa bonusläget.

Grundläggande info

Monkey King är ganska klassiskt upplag med fem hjul på tre rader. Monkey King har inga klassiska vinstlinjer, utan istället har Yggdrasil tänkt till och skapat ett avancerat system där du kan vinna på "alla sätt". Det fungerar som så att du vinner dels på det vanliga sättet, från vänster till höger. Men du kan även vinna genom att kombinera ihop symboler på intilliggande hjul och genom att multiplicera ihop likadana symboler. Det går att ställa in myntvärdet mellan hela 15 olika nivåer, ända från ett värde från 0,10 till 50. Däremot kan du inte välja insatsnivå i Monkey King. Du kan också välja att ställa in dina önskade förutsättningar och sedan låta autospelsfunktionen sköta snurrandet ett tag. RTP i spelet ligger på 96 %.

Symboler

Vinstsymboler i Monkey King är dels olika kortspelssymboler som genererar de lägre vinsterna. För att tillgodogöra dig högre vinsterna ska du försöka kombinera ihop någon av följande symboler i fallande skala från lägst till högst betalande: En tiara, ett elixir, en glasbehållare, en sköld, en skriftrulle, en kittel fylld med silvermynt, samt en bronsbägare innehållande drakhuvuden.

Det finns sedan flera olika specialsymboler i Monkey King. Dels finns två upplagor av den "vanliga" wild-symbolen i form av en gyllene apa. Dels finns den så kallade sticky wild som kan landa på hjul 2 eller 4 i huvudrundan. Den ersätter alla vanliga symboler och håller sig fast så länge den generar vinster. Den andra wild-symbolen är en countdown wild som endast dyker upp på mittenhjulet. De stannar kvar under tre snurr och kan då ersätta vanliga symboler och därmed komplettera dina vinnande kombinationer.

Två andra specialsymboler i Monkey King är dels den som gett sloten sitt namn, det vill säga Monkey King symbolen. Den kan när som helst dyka upp var som helst på spelplanen och ersätta en annan symbol. På så sätt hjälper den dig till en vinst. Det finns även en skattkiste-funktion i Monkey King och den kan dyka upp på hjul 5. Din vinst här är free spins om du får tre skattkistor under samma runda. Lyckas du få fram fyra stycken samtidigt får du dessutom 1 000 mynt och fem skattkistor betyder hela 5 000 mynt.

Bonusläge

Bonusläget i Monkey King låser du upp genom att få fram minst tre Free Spins symboler samtidigt. Väl där kan du välja mellan tre olika wild-funktioner. Incremental Wilds innebär att du får sex gratissnurr med stegrande wild. För varje snurr läggs en sticky wild till på hjul 3 och 4, till det att du har sammanlagt sex stycken. Det andra alternativet är Stacked Wild, vilket innebär att du ges 8 gratissnurr med stacked wilds som kan landa på mittenhjulet under tiden. Dessutom finns sticky wilds som kan dyka upp och i så fall stanna kvar under hela bonusläget. Det sista läget kallas Starting Wild, där du inleder med en wild i mitten av spelplanen som stannar kvar hela tiden. Också här kan sticky wilds landa på hjul 2 och 4.